Billmate, Invoice Finance och Invoice Inkasso har blivit Qvickly! Läs mer

Ulrika Rudquist
Skribent
2023/10/03
Max: 3 min

Isa Thunholm är säljaren som själv ser sin ihärdighet som en framgångsfaktor. I dag arbetar hon på Qvickly som Account Manager och hanterar både nya och gamla kunder, alltid med ett stort lugn och leende på läpparna. Vi ville höra hur det gick till när hon gjorde denna resa och hur det kommer sig att hon hamnade på Qvickly. 

Isa, hur hamnade du i säljyrket? 

Det var egentligen en slump och inget jag planerat att arbeta med. En närstående som själv arbetat med försäljning såg att jag skulle kunna passa för det och rekommenderade mig att testa. Det var femton år sen och sedan dess har jag arbetat som ren säljare, men även som teamleader och säljledare och jag älskar det. Jag tycker att det är så spännande med personligheter och att träffa människor, och då är det ju ett perfekt yrke!

Säljyrket är ett mansdominerande yrke. Hur har det påverkat dig? 

Ja, jag var ju bara 19 år när jag började som säljare, så det har varit mycket “lilla du” och “lilla gumman” som ung kvinna. Det har ju gjort att jag har fått mycket skinn på näsan. Sen har jag ett jävlaranamma i mig som jag tror också kommer därifrån. Jag ger mig inte förrän jag hittar en lösning.

Hur tänker du gällande försäljning?

Min första fråga till våra kunder är “I en drömvärld, hur vill ni få betalt?”. Det öppnar upp för helt andra diskussioner där man hittar gemensamma vägar som kunden aldrig tänkt på. Ofta kan kunder tro att de vet vad de vill ha, och som säljare kan man tro att man vet vad man vill sälja, men det är i samtalen man finner de där lösningarna som verkligen skapar nöjdhet och magi. Sen tror jag på extrem struktur och att arbeta proaktivt tillsammans med sin kund.

Ska man lyckas måste man ha koll på allt in i minsta detalj när det gäller kundens resa till en lyckad försäljning. 

Vad tror du är den största missuppfattningen som sälj?

Att försäljare ska prata så mycket. I min värld är en bra säljare en person som lyssnar på kunden, ställer frågor och har en diskussion. Försäljning handlar om att dra i mål deals och processer, inte bara det första skedet. Det handlar också om ett långvarigt samarbete framåt även efter man signerat så kunden känner att den utvecklas.

Hur hamnade du på Qvickly?

Efter femton års arbete med försäljning funderade jag mycket på om jag skulle ändra spår i karriären och vad jag skulle göra då. Men så dök den här chansen upp och jag kunde inte låta bli. Det är så otroligt spännande med vår varumärkesresa, jag lär mig nya saker varje dag om tech och finans, och dessutom är det ett så fint bolag. 

Vad uppskattar du mest med Qvickly?

Att det alltid finns så mycket nytt att lära sig. Sen är det ett transparent och öppet företag där alla visar så mycket respekt mot varandra i personalen. Man kan vara sig själv och känna att man respekteras som medmänniska. 

Vad är ditt tips till andra som är nyfikna på att jobba med försäljning på Qvickly?

Gör det! Du kommer att gå till en arbetsplats varje dag och känna att det du gör, gör skillnad och att du är uppskattad.  

Vi har jättegott kaffe.

Hör av dig så tar vi en kopp och pratar vidare om vilken lösning som passar er.

Boka möte